Dwie pasty z rybą w roli głównej
Z racji, że dzisiaj przypada dzień ryby, postanowiłam stworzyć dwie pasty na kanapki z rybą w roli głównej. Mam nadzieje, że te pomysły spowodują, że przekonasz się do jedzenia ryby :)
Śmiało zjedz kanapki z tymi pastami na śniadanie lub kolację.
Pasta z wędzonym łososiem
Składniki na 2 porcje:
- 100 g wędzonego łososia
- koperek
- pieprz
- łyżka jogurtu naturalnego
- 125 g sera twarogowego chudego
Wykonanie:
Ser wymieszać z jogurtem. Łososia pokroić w drobne kawałki. Wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Kanapki dobrze smakują z ogórkiem kiszonym.
Całość pasty ma tylko 285 kcal.
Pasta z tuńczykiem
Składniki na 3-4 porcje
- 60 g tuńczyka z puszki w sosie własnym
- 125 g sera twarogowego chudego
- pieprz
- natka pietruszki
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- łyżka kukurydzy
- pół cebuli czerwonej
Wykonanie:
Tuńczyka odsączyć z wody. Ser wymieszać jogurtem i tuńczykiem. Natkę posiekać a cebule pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki. Kanapki dobrze smakują z ogórkiem kiszonym.
Całość pasty ma 217 kcal
Smacznego ! :)
Komentarze
Prześlij komentarz