Przepis na bezglutenowy lunchbox
Przedstawiam szybki bezglutenowy przepis na lunchbox. Składa się kaszy jaglanej, grillowanych warzyw, ziół oraz mozzarelli. Szybko i zdrowo.
Porcja ma ok. 450 kcal
Przepis na jedna porcję
Składniki:
- 3 łyżki kaszy jaglanej
- pół czerwonej papryki
- pół cukinii
- pół cebuli
- łyżka oleju
- natka pietruszki
- garść roszponki/rukoli/innej sałaty
Wykonanie:
Warzywa pokroić dowolnie. U mnie cukinia w plasterki, cebula w piórka, a papryka w kostkę. Podsmażyć warzywa na oleju na patelni grillowej. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy się ugotuje połączyć z warzywami, i posiekaną natką pietruszki. Do pojemnika wsypać zieleninę, kasze z warzywami oraz pokrojoną w kostkę mozzarellę. Można do dekoracji dać kilka pestek dyni.
Komentarze
Prześlij komentarz